Back to Top

een praktijk voor toegepaste kinesiologie bij u in de buurt

Persoonlijk

 

Mijn naam is Gerda Jonkman, ik woon met mijn man in het mooie Drentse dorpje Elim.

 

Vanaf het eerste moment dat ik kennismaakte met kinesiologie was ik er meteen door geboeid!

Het was op de school waar ik op dat moment werkte dat er een cursus werd gegeven voor het schoolteam om kinderen beter te kunnen begeleiden.

Wat een wonderlijke dingen kwamen er aan de orde. Allerlei leerproblemen bekijken en behandelen met hulp van spiertesten. Fascinerend!!

Dat was het begin van het volgen van vele cursussen om maar zoveel mogelijk te leren over het opsporen en herstellen van onbalans in het energiesysteem van kinderen en volwassenen met behulp van spiertesten.

Na het volgen van de basiscursus Touch for Health 1t/m 4 (zie www.ki-net.nl ) en de instructeurscursus daarvan volgden nog vele andere.

Allen met hun eigen interessante invulling en mogelijkheden maar altijd gebaseerd op Toegepaste Kinesiologie.

 

Een paar voorbeelden uit de praktijk:

Een meisje heeft moeite om ’s avonds in slaap te komen. Ze ligt heel lang wakker en komt ook geregeld uit bed.                                                                                                  

Als ze bij mij komt praten we over allerlei dingen om langzaam maar zeker aan te sturen op het onderwerp slapen. Ze vertelt dat ze er heel moe van is. Als ik haar heb uitgelegd en laten voelen hoe en waarom de spiertest werkt gaan we aan de slag.We testen uit wat nodig is om goed te kunnen slapen. Ze krijgt nog wat oefeningen mee om thuis te doen.                      

Al na een week of twee slaapt ze meteen in als ze naar bed gaat.

 

Een leerling uit groep 4 schrijft echt verschrikkelijk slecht.

Er is al heel wat geprobeerd en als ik naast hem zit schrijft hij goed maar in de klas: Ho maar!!! We testen m.b.h. van spiertesten uit welke oefeningen goed voor hem zijn en na een paar behandelingen schrijft hij mooi en duidelijk. Prachtig.